1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24)
Laden...
20 stuks
20 min.
30 minuten of korter
Nagerecht
Tussendoortje
Vegetarisch
Fairtrade Original Community Coffee Décaf fudge

Er zijn vele soorten fudge, het is een snoepje en smaakt vaak heerlijk bij een kopje koffie. Maar wat als je koffie en fudge combineert? Juist, een koffie-fudge!

In dit makkelijke recept laten we je zien hoe je koffie-fudge maakt. We gebruiken onze Fairtrade Original Community Coffee Décaf in het recept. Samen met honing, pindakaas, dadels, chocolade en noten is koffie de perfecte combinatie van ingrediënten voor een heerlijk fudge. Deze fudge is makkelijk te maken, en na 1 nachtje in je koelkast kun jij iedereen blij maken met een heerlijke koffie-fudge bij een lekker bakkie.

Wil je meer weten over de oorsprong en de smaak van onze décaf koffie? Lees dan hier alles van boon tot décaf!

 

Ingrediënten

  • 100 gr dadels zonder pit

  • 50 gr gehakte walnoten

  • 50 gr gehakte hazelnoten

  • 100 gr pure chocolade, in stukjes

  • 5 el pindakaas

  • Optioneel: gedroogde bloemblaadjes of mokkaboontjes voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Hak de dadels fijn in een keukenmachine, voeg de gehakte noten toe (houd een lepel apart voor de garnering) en roer alles goed door elkaar.

  2. Bekleed een klein bakblik of ovenschaal (ongeveer 15x 20) met bakpapier en verdeel hierover gelijkmatig het dadel-noten mengsel.

  3. Breng een pan met water aan de kook en zet hierop een bolle kom zonder dat de bodem het water raakt. Doe hierin de chocolade en laat langzaam smelten. Roer de koffie, pindakaas en honing erdoor totdat alles goed gemengd is.

  4. Giet de chocolade/pindakaas fudge over de dadel/notenbodem en verdeel gelijkmatig. Strooi hier het achtergehouden notenmengsel over en eventueel wat mokka boontjes en bloemblaadjes.

  5. Zet de fudge een nacht in de koelkast en snijd voor serveren in blokjes.

Opties voor vulling of garnering:

Je kunt variëren met de vulling of de garnering. Gebruik bijvoorbeeld pistachenoten, gekonfijte sinaasappelschil, gedroogde cranberries of pompoenpitten. Je kunt ook in plaats van de pindakaas een notenpasta gebruiken.

Tip:

Gebruik een stuk bakpapier even groot als de vorm en druk hiermee het dadel mengsel plat zodat het gelijkmatig verdeeld is. Dat scheelt een hoop geplak aan de lepel.

 

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.