Stamppot met spekjes en een rookworst: echte Hollandse kost voor de koude winterdagen. Deze stamppot is net even anders door de Groene Curry kruidenpasta en de smaken van fris citroengras en koriander. De paksoi en lente-uitjes geven bite aan de stamppot en de kokosmelk maakt de aardappelpuree extra romig.
Heb je trouwens onze Gele Curry kruidenpasta al een keer geproefd? Probeer dan eens dit winterse recept voor gele curry-hutspot met appel en gegrilde halloumi.
800 gr kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken.
2 el olijfolie
1 paksoi, in gelijke stukken
1 ui, gesnipperd
1 appel, geschild en in blokjes
2 lente-uien, in ringen
1 pakje (vegetarische) spekjes, gebakken
1 (vegetarische) rookworst
Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg het witte gedeelte van de paksoi en de appelblokjes toe en bak ongeveer 2 minuten mee. Doe het groene gedeelte van de paksoi en de lente–ui erbij en bak nog 1 minuut.
Roer de Thaise Groene Curry kruidenpasta erdoor en blus af met de kokosmelk. Breng het mengsel aan de kook en laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
Verwarm de rookworst zoals aangegeven op de verpakking.
Stamp de aardappels tot een puree en schep hier het paksoi en appelmengsel door zonder het vocht. Voeg voorzichtig genoeg van het vocht toe tot de stamppot smeuïg is. Houd de rest van het vocht apart en serveer deze als jus los bij de stamppot.
Breng de stamppot eventueel op smaak met peper en zout en schep de gebakken spekjes erdoor. Serveer de stamppot met de rookworst.
Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.