1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
200 gr zoete aardappel, in gelijke blokjes
200 gr sperziebonen, schoongemaakt
2 lente-ui, in fijne ringen
2 el katjang pedis (pikante pinda’s), gehakt of gewone pinda’s als je niet zo van pittig houdt
200 gr linzen, uit blik afgespoeld en uitgelekt
– 3 eieren, hardgekookt en gepeld
– 3el azijn
– 1el gembersiroop (of honing)
– ½ tl chiliflakes
– 6el Sojasaus
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de olijfolie in een lage pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de zoete aardappel en sperziebonen toe en bak kort mee. Roer de kruidenpasta voor Thaise massaman en de kokosmelk door de groenten tot alle pasta goed verdeeld is en breng de curry aan de kook.
Laat het geheel afgedekt op laag vuur ongeveer 6 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar is. Doe net voor serveren de linzen bij de curry en warm nog even goed door.
Doe de rijst in een schaal en schep hier de Thaise massaman curry over. Leg hierop de gehalveerde eieren en bestrooi het geheel met de lente-ui ringen en de katjang pedis (pittige pinda’s).
Ga je voor de gemarineerde soja-eieren? Maak dan een marinade van de sojasaus, azijn, gembersiroop en chiliflakes en schep dit over de eieren. Leg de eieren in de marinade en schep af en toe voorzichtig om.
Haal de eieren na zo’n 10 minuten uit de marinade en halveer ze.
Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.