1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (43)
Laden...
3 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vlees
Fairtrade Original recept Massaman curry met kip

Iedereen die eens in Thailand is geweest, weet dat het land bekend staat om de smaakvolle, romige curry’s. Ook de massaman is een echte klassieker. De massaman heeft een zachte gembersmaak en is wat milder van smaak. Daarmee is het een favoriet bij iedereen. Dit recept heeft een bite door de knapperige groenten en de gehakte pinda’s die je op het laastst over het gerecht strooit. Lekker met rijst, maar noedels kan natuurlijk ook.

Heb jij de smaak van onze massaman te pakken? Probeer ook eens dit recept met runderreepjes en geroosterde groenten.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie

  • 250 gr kippendij, in gelijke blokjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 200 gr krieltjes, gehalveerd en voorgekookt

  • ½ paksoi, in reepjes (het groene gedeelte en witte gedeelte apart bewaren)

  • 1 rode paprika in gelijke stukken

  • 1 gele paprika, in gelijke stukken

  • 2 el platte peterselie, gehakt

  • 2 el pinda’s, gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Verwarm de olijfolie in een lage pan en bak hierin de kip tot deze bruin kleurt. Voeg de ui, krieltjes, paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak al roerend mee tot het vocht van de paksoi verdampt is.

  3. Roer de kruidenpasta voor Thaise Massaman Curry en de kokosmelk door de kip en groenten tot alle pasta goed verdeeld is en breng de curry aan de kook. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 5 minuten pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Doe net voor serveren het groene gedeelte van de paksoi bij de curry en warm nog even door.

  4. Doe de rijst in een schaal en schep hier de Thaise Massamancurry over. Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en de pinda’s.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.