Dit makkelijke recept voor romig ijs is een perfecte afsluiter van het diner, waarmee je zeker indruk maakt op je gasten. De zachte koffiesmaak combineert goed met de frisse aromatische sinaasappelrasp. De toevoeging van kardemom geeft het ijs een citroenachtige en tegelijkertijd warme, zoete ondertoon. Wil je het extra feestelijk maken? Spatel dan ook nog wat stukjes pure chocolade door het ijs voor je het in de vriezer doet. Heb je de smaak van het zelf ijs maken te pakken? Probeer ook eens deze ananas-ijsjes met chocoladedip.
250ml slagroom
200ml gecondenseerde melk
rasp van 1 sinaasappel
1 tl kardemompoeder
Doe de room, gecondenseerde melk, kardemompoeder en de koffie in een kom en klop deze op met de mixer tot het mengsel stevig is.
Spatel de helft van het sinaasappelrasp erdoor en schep het geheel in een afsluitbare bak. Sluit de bak goed af zet het ijs zeker 8 uur in de vriezer.
Haal het ijs een kwartier voor gebruik uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van. Strooi de rest van de sinaasappelrasp erover.