1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24)
Laden...
1 portie
20 min.
30 minuten of korter
Borrel
Hoofdgerecht
Lunch
Mexicaans
Vegetarisch
Fairtrade Original - Recept Nachos Queso
Salsa de Queso is een typisch Mexicaanse kaassaus en een hemelse toevoeging aan je nacho’s. Of taco’s, maiskolven of patatas. Kortom, eigenlijk is deze romige kaas in combinatie met de pittige jalapeño en een flinke teen knoflook perfect voor elk bijgerecht dat je serveert. Heb je zin in een friszure tegenhanger bij de saus? Dan is deze makkelijke guacamole een goed idee ¡Que rico!

Ingrediënten

  • 225 gram cheddar, geraspt

  • 225 gram edammer kaas, geraspt

  • 500 ml volle melk

  • 3 tenen knoflook, geperst

  • 1 kleine ui, gesnipperd

  • 2 el roomboter

  • 50 gram jalapeños op sap, uitgelekt en fijngehakt

  • 2 tl komijn, gemalen

  • 1 el maïzena

  • 1 tl zout

  • ½ tl cayennepeper

  • 1 zak tortillachips

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een sauspan en smoor de knoflook en ui al roerend in ongeveer drie minuten tot ze glazig zijn.

  2. Voeg het zout, de komijn en cayennepeper toe en verwarm tien seconden mee.

  3. Voeg driekwart van de melk toe en breng rustig aan de kook. Meng ondertussen in een kommetje de overgebleven melk met de maïzena. Voeg deze toe aan de sauspan en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

  4. Zet het vuur nu laag en spatel de kaas erdoor. Wanneer alle kaas is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de helft van de jalapeños erdoor.

  5. Giet de saus in een kom en garneer met de rest van de jalapeños. Serveer de saus met nacho’s.

     

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.