Tortillachips met kaas uit de oven, wie houdt er niet van? Dit recept voor tortillachips is echt om je vingers bij af te likken. De pittige jalapeño, de frisse radijsjes en de romige crème fraîche combineren goed met de knapperige chips. Maar het gerecht is pas compleet met klassieke Mexicaanse salsa de queso (kaassaus). Want niets is lekkerder dan tortilla’s bedolven onder een laag gesmolten kaas uit de oven, toch? Zin in een extra friszure tegenhanger, serveer dan met een flinke lepel romige guacamole.
1 zak naturel tortillachips
125 ml crème fraîche
1 portie queso (je vindt het recept op de website)
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
50 gram cherrytomaatjes, door de helft gesneden
5 radijsjes, in plakjes
2 stengels bosui, in ringen
2 el mais
1 el jalapeño op sap, in ringen
1 el koriander, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tortillachips over een ovenschaal met bakpapier. Schenk de queso over de tortilla chips en doe vijf tot acht minuten in de oven.
Garneer met de overige ingrediënten en serveer de crème fraîche er apart bij.