Deze aardappelsalade is een echte smaaksensatie! De Thaise Gele Curry-kruidenpasta is mild-pittig en bevat de volle smaken van citroengras, kerrie en koriander. Doordat de krieltjes de smaken goed opnemen, worden het echte smaakbommetjes. Heb je ook nog veel groenten over? Bekijk dan dit recept voor vegetarische Shakshuka of dit recept voor geroosterde groenen met labneh ter inspiratie.
1 kilo krieltjes in schil
2 tenen knoflook
Olijfolie
1 sjalotje
150 gr doperwten
1 courgette
3 lente-uitjes
Bosje koriander
2 el geroosterde pompoenpitten
Leg de aardappelen op een bakplaat van de oven en besprenkel ze met olijfolie, pers de knoflook erboven uit en roer dit erdoor bestrooi met een beetje zout.
Snipper het sjalotje en fruit dit in een beetje olie. Doe hier de currypasta door. Bak de pasta even mee en giet de kokosmelk erbij. Roer goed door tot de pasta goed door de koksmelk is opgenomen.
Snijd de courgette in kleine blokjes, de lente-ui in ringen en hak de koriander. Roer de courgette en de doperwten door de gele curry en warm kort mee.
Druk de aardappels wanneer ze een beetje afgekoeld zijn met een vork een beetje uit elkaar. Doe de aardappelen in een mooie schaal en verdeel hierover de curry met de groenten. Maak de salade af met de lente-ui, pompoenpitten en de gehakte koriander.
Op zoek naar ideeën wat je kunt koken met kliekjes die je vaak over hebt? Bekijk dan deze recepten voor je restjes.