Heb je zin in een lichte, goedgevulde maaltijd met een bite? Dan is deze Thaise omelet een goed idee. Deze oosterse variant van een omelet is kruidig en licht pittig door de groene curry kruidenpasta, maar ook friszoet door de tomaatjes. Gaar de groentes niet te lang, dan blijven ze goed stevig en knapperig. Liever een ander lunchgerecht bomvol smaak? Probeer eens deze vegetarische shakshuka. Ook met ei en ook dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel.
1 rode ui
1 bosje groene asperges
1 paprika
1 bakje cherrytomaten
olijfolie
8 eieren
peper en zout
2 lente-uien
2 el gehakte peterselie
Snijd de rode ui in halve maantjes en de paprika in smalle repen. Verwijder het onderste deel van de asperges en snijd de asperges in drieën.
Doe 2 eieren in een kom en doe daarin ¼ van de groene curry pasta, 2 eetlepels kokosmelk en een beetje peper en zout. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Verhit wat olie in een kleine koekenpan en bak hierin de omelet rustig op laag vuur tot de bovenkant droog is. Draai de omelet voorzichtig om en laat na 1 minuut op een bord glijden. Houd de omelet warm onder folie tot verder gebruik. Herhaal dit met de rest van de eieren zodat je uiteindelijk 4 omeletten hebt.
Giet opnieuw een eetlepel olie in de koekenpan en laat deze heel heet worden. Doe de asperges in de pan en bak tot deze beetgaar zijn. Doe de paprika en tomaten erbij en bak even mee tot alles mooi gaat kleuren. Breng de groenten op smaak met peper en zout en eventueel wat chiliflakes.
Snijd de lente-ui in ringen. Leg de omelet op 4 borden, verdeel de gebakken groente hierover en vouw de omelet dubbel. Bestrooi met de lente-ui en de gehakte peterselie.
Serveer eventueel met (vers gebakken) brood.
Tip: wanneer je kokosmelk over hebt dan kun je dit invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kun je de kokosmelk een volgende keer heel gedoseerd gebruiken.