Dieppaarse aubergines, groengele courgettes en blozende tomaten. Groenten spelen vaak de hoofdrol in de Arabische keuken. Zoals in deze vegetarische Shakshuka in combinatie met eieren. Voor ontbijt, brunch of diner: Shakshuka kan op elk moment van de dag.
Binnen nog geen half uurtje heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Wil je eens variëren? Ga dan eens voor deze Shakshuka met groene groenten en geitenkaas. Benieuwd naar andere recepten uit de Arabische keuken? Maak dan eens deze frisse couscoussalade met groenten, of Arabische gehaktballetjes met gedroogde pruimen.
2 el olijfolie
1 aubergine
halve courgette
1 rode paprika
250 ml gezeefde tomaten
4 eieren
zout en peper
bosje koriander gehakt
8 pitabroodjes
Snijd de groente in gelijke blokjes. Meng alle groente, de kruidenpasta en de gezeefde tomaten in een hapjespan.
Laat het mengsel in een afgedekte pan in ca. 10 minuten op matig vuur tot saus koken. Verwarm ondertussen de pitabroodjes.
Maak kuiltjes in het groentemengsel in de pan en breek de eieren erboven.
Laat het in een afgedekte pan in ca. 3-5 minuten garen. Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer de pitabroodjes erbij.
Lekker met stukjes (pita)brood om te dippen! Of vervang de koriander eens door peterselie.