1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (72)
Laden...
4 personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vlees
Ramen-recept

De Japanse keuken zit boordevol smaken en vooral umami komt vaak terug in de gerechten. Een van de ingrediënten met veel umami smaak is miso. Miso is de basis voor deze Japanse ramen soep recept met kip. Ramen, oftewel noedelsoep, kenmerkt zich door de volle, rijke smaak van de bouillon. Daarnaast kan je eindeloos met allerlei ingrediënten variëren en dus met de precieze receptuur experimenteren. Ramen is ook heel gemakkelijk vegetarisch te maken. Laat dan de kip achterwege of vervang door stevige, vlezige paddenstoelen zoals shiitake.Benieuwd naar andere gerechten met noedels? Probeer dan eens deze rijstnoedels met teriyaki of de noodles saladebowl met avocado.

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon

  • 200 gr kipfilet

  • 4 eieren

  • 2 tenen knoflook

  • 200 gram gemengde paddenstoelen

  • 1 rode peper

  • 1 paksoi

  • 2 lente-uitjes

  • 100 gr taugé

  • 4 el miso

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

  • 1 el gehakte verse koriander

  • Sesamolie

  • Zout en peper

  • Olie

  • Chiliflakes (optioneel)

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Zet de kipfilet op in een pannetje koud water en breng aan de kook. Laat 10 minuten tegen de kook aan pocheren (niet laten koken). Zet het vuur na 10 minuten uit en laat de kip afkoelen in het kookvocht. Wanneer de kip is afgekoeld kun je deze in fijne stukjes plukken en verdelen over vier kommen.

  2. Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking, spoel ze koud en verdeel ze ook over de kommen.

  3. Kook de eieren zeven minuten, laat ze afkoelen en halveer ze in de lengte.

  4. Hak het knoflook en de koriander, snijd de paksoi in repen en de lente-ui in ringen. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd ook de peper in ringen. Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukken.

  5. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook met de rode peper. Doe de paddenstoelen en het harde gedeelte van de paksoi erbij en bak op hoog vuur kort mee (de groenten mag een beetje knapperig blijven), blus af met een scheutje sojasaus. Verdeel ook de gebakken groenten over de vier komen en doe hier ook het zachte gedeelte van de paksoi, de taugé en de lente-ui rauw bij.

  6. Breng de bouillon aan de kook en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper als dit nodig is. Roer de miso los in een kommetje met een beetje bouillon en giet het mengsel terug in de pan. Giet de hete bouillon over de mihoen en de groenten in de kommen.

  7. Leg in elke kom twee helften ei en bestrooi met geroosterde sesam en de gehakte koriander. Druppel over je ramen voor het uitserveren nog heel voorzichtig een klein beetje sesamolie over. Maak eventueel af met wat chiliflakes voor wat meer pit. Geniet van je Japanse ramen!

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.