Rechtstreeks uit Thailand: pad thai. Deze noedelsalade uit de koker van Monique van Loon is lekker knapperig door de taugé en je kunt oneindig variëren met de ingrediënten. Doe er eens Thaise basilicum bij of wat dacht je van tofu in plaats van jackfruit? Je kunt er ook voor kiezen om de vissaus eruit te laten en te vervangen door wat sojasaus. Op die manier heb je een vegetarische variant van de pad thai.
Olie om in te wokken
2-4 eetlepels tamarindepasta
60 ml vissaus
2 eetlepels azijn
1 eetlepel pindakaas
rode peperflakes, naar smaak
3 bosuitjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eieren, losgeklutst
200 gr taugé
100 gram geroosterde pinda’s, grofgehakt
verse koriander, fijngehakt
2 limoenen, in partjes
Bereid de noedels volgens verpakking. Giet af, besprenkel met 1 eetlepel olie om te voorkomen dat ze gaan plakken. Hussel goed en zet apart.
Breng in een sauspan de tamarindepasta, vissaus, honing, azijn en pindakaas op laag vuur aan de koken. Roer de rode peperflakes erdoorheen.
Laat de jackfruit in blik uitlekken, spoel af en verwijder eventuele harde pitjes. Voeg de jackfruit toe in de pan en laat 15 minuten op zacht vuur stoven samen met de andere ingrediënten.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 3 eetlepels olie toe. Voeg de knoflook en de helft van de bosuitjes toe, bak 1 minuut. Voeg de los geklutste eieren toe en roer snel door met een grote spatel, zodat je een soort roerei krijgt.
Laat het vuur hoog staan! Voeg de taugé en de uitgelekte noedels toe. Schenk de saus met de jackfruit uit de pan erbij en wok het geheel kort nog even door.
Serveer de pad thai met de geroosterde pinda’s, koriander en partjes limoen.