Pad thai wordt gemaakt van rijstnoedels die eerst zijn geweekt en vervolgens in een wok gebakken, samen met eieren en gesneden tofoe. Tijdens het wokken worden tamarindepasta, vissaus, garnalen, knoflook of sjalotten, rode chilipepers en palmsuiker toegevoegd. Het gerecht wordt meestal geserveerd met limoen en grofgemalen geroosterde pinda’s.
250 gr (vegetarische) kipfilet
1 paksoi
250 gr taugé
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 limoen
1 rode peper
150 gr pinda’s
4 eieren
1 bos koriander
4 el sesamolie
2 el vissaus (of worcestersaus)
1 el rijstsiroop
olijfolie
Snijd en was de paksoi en laat goed uitlekken. Maak de knoflook en rode peper schoon en hak fijn. Snipper de sjalot.
Snijd op een andere snijplank met een schoon mes de kipfilet in smalle reepjes.
Kook de zilvervliesrijst noedels zoals aangegeven op de verpakking
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de kip reepjes tot ze gaar zijn. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Doe de paksoi erbij en bak nog 3 minuten op hoog vuur tot deze beetgaar is.
Schuif de groenten en kip naar de zijkant van de wok en laat het vocht in het midden verdampen.
Breek de eieren stuk in het midden van de wok en roer door tot het ei gaar is.
Roer het ei door de groenten en de kip. Voeg de zilvervliesrijst noedels en taugé toe en breng op smaak met de vissaus, de rijstsiroop en de sesamolie. Pers het sap van een halve limoen erover uit.
Hak de koriander en de pinda’s grof.
Verdeel de Pad thai over 4 borden en bestrooi met de koriander, de pinda’s en leg er partjes limoen bij.