Vegan rendang van jackfruit, kan dat? Ja! Wist je dat rendang misschien wel het bekendste gerecht is uit Indonesië? Oorspronkelijk afkomstig uit West-Sumatra, waar het gemaakt wordt van rundvlees. Inmiddels bestaan er vele varianten – van eend, kip en ook jackfruit. Vlees heeft van zichzelf natuurlijk al veel smaak, de jonge jackfruit wordt vooral om zijn vlezige structuur gebruikt en daarom voegen we in dit recept wat extra smaakmakers toe met onze rendang kruidenpasta. Schrik niet van de voorbereidingstijd. Van de 90 minuten is ongeveer 50 minuten wachttijd.
2 tenen knoflook, gehakt
1 grote ui gesnipperd
Verwarm voor de rendang de olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook glazig.
Roer de kruidenpasta erdoor en bak al roerend kort mee.
Giet de kokosmelk over het geheel en breng aan de kook.
Voeg de jackfruit toe en roer goed door.
Laat de rendang op het laagste pitje een half uur pruttelen met de deksel op de pan. Verwijder dan de deksel en laat nog ongeveer een half uur pruttelen tot de jackfruit mooi uit elkaar valt en alle smaken van de rendang heeft opgenomen.
Doe voor de atjar van rode kool de azijn met de suiker en de specerijen in een pan en verwarm zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
Giet het azijnmengsel over de fijngesneden rode kool, hussel door elkaar en zet weg tot gebruik. Serveer de Rendang met rijst, de Atjar en eventueel wat fijngehakte selderij. Voila, je Rendang van jackfruit is klaar. Selamat Makan!
Ontdek meer lekkere recepten met onze rendang kruidenpasta:
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie!