Deze aardappelkoekjes zijn een afgeleide van de Indiase ‘kathal ke kebab’, een soort vegetarische kebab met jackfruit. Vol van smaak door de specerijen en vlezig door de vrucht. Heerlijk met een pittige munt-korianderdip! Wil je wel Indiaas eten, maar geen aardappelkoekjes? Bekijk dan eens dit recept voor een Indiase pizza met korma.
250 gr gekookte aardappel
1 ui
2 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie, plus extra om te bakken
1 tl kurkuma
2 tl komijn
2 tl garam masala
2 tl korianderpoeder
2 cm gemberwortel, geschild
zout
2 bosuitjes
4 el bloem
2 el paneermeel
Koriander-muntdip
Giet de jackfruit af, spoel het onder de kraan goed af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan met de specerijen en een flinke snuf zout. Rasp de gember op een fijne rasp en voeg toe aan de pan. Roerbak het geheel een paar minuten.
Voeg de gekookte aardappel en de uitgelekte jackfruit toe en stamp het geheel fijn en door elkaar. Proef en corrigeer eventueel op smaak met meer zout. Laat afkoelen. Snij de bosui in ringetjes en voeg toe samen met vier eetlepels bloem en twee eetlepels paneermeel. Vorm koekjes van het mengsel en laat even staan.
Maak intussen de koriander-muntchutney: doe de blaadjes van de munttakjes samen met de koriander (mag met steel en al) in een keukenmachine of blender. Voeg de rasp en het sap van de limoen toe, de kokosbloesemsuiker, het zout, het komijnzaad, de chilipeper, de kokosrasp en een scheutje water. Leng aan met de olie en maal fijn. Proef en corrigeer eventueel naar smaak.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de koekjes in een paar minuten per kant goudbruin en krokant.
Serveer de aardappelkoekjes direct met de koriander-muntsaus. Eet smakelijk!