1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14)
Laden...
4
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Thais
Vlees

Drumsticks op Thaise wijze! Hartverwarmend gerecht voor de koude dagen met een stevige bite. Schep een flinke lepel yoghurt erop voor een frisse twist.

Ingrediënten

  • 8 drumsticks

  • 2 uien

  • 2 rode paprika’s

  • 400gr kikkererwten

  • 2 lente-uien

  • 15gr gehakte koriander of peterselie

  • 4 el dikke volle yoghurt

  • 1 limoen

  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.

  2. Bak de drumsticks mooi bruin aan alle kanten in olie in een wok of hapjespan. Haal de kip uit de pan en leg even apart.

  3. Bak de currypasta in dezelfde pan kort op hoog vuur. Doe hier de gesneden groenten bij en roerbak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en roer tot een mooie saus ontstaat. Doe de drumsticks terug in de pan en laat ze in de curry gaar stoven. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

  4. Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Roer de kikkererwten door de curry en laat nog even goed doorwarmen.

  6. Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in parten. Verdeel de lente-ui en de koriander over het gerecht. Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.