1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51)
Laden...
3-4 personen
30 min. + 30 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
rendang oosterse salade

Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het rundvlees lekker lang laten sudderen totdat het haast zijdezacht wordt. Door het sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige sperziebonensalade. Selamat makan!

Ingrediënten

  • 500 gr runderlappen

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 500 gr sperziebonen, puntjes verwijderd en geblancheerd en koud gespoeld

  • 2 el sojasaus

  • 1 el honing

Voor de dressing

Bekijk het recept hier.

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in stukjes. Marineer het vlees kort met de kruidenpasta.

  2. Bak het vlees in een pan met een dikke bodem op hoog vuur rondom bruin.

  3. Snijd 1 grote ui in stukjes, voeg deze toe aan het vlees en bak even mee.

  4. Voeg 200ml kokosmelk en 100ml water toe. Laat het vlees in de saus met de deksel op de pan sudderen tot het vlees gaar is.

  5. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Maak de sajoerboontjes zoals aangegeven in dit recept.

  8. Serveer de sajoerboontjes met de rijst en de Rendang.

VEGETARISCHE RENDANG MAKEN?

Verrassend lekkere vega recepten met onze rendang kruidenpasta:

INDONESISCH TAFELEN!

Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie!

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.