Rendang is het bekende rundvleesstoofgerecht uit Indonesië. Rendang smaakt heerlijk met rundvlees, maar wist je dat er ook andere variaties zijn. Denk bijvoorbeeld aan groenten, kies dan wel groeten die niet snel gaar worden zoals kool. Dit recept is een variant op de traditionele Rendang rundvlees, ook geschikt voor wanneer je een avondje geen dierlijke producten wilt eten.
200 gr bloemkoolroosjes
200 gr broccoliroosjes
200 gr kidneybonen
1 grote pita of Turks brood
1 ui, gesnipperd
200 ml (plantaardige) yoghurt
2 lente-ui, in ringen
2 el pompoenpitten geroosterd
15 gram muntblaadjes, gehakt
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout
Blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud en laat uitlekken.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de Indonesische rendang kruidenpasta toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
Giet de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook.
Voeg de bloemkool, broccoli en de bonen toe en roer goed door. Laat de Rendang van groenten op het laagste pitje ongeveer 10 minuutjes zachtjes sudderen.
Maak ondertussen de munt-yoghurt door de yoghurt, munt, citroensap door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met de chiliflakes.
Verwarm het brood en snijd deze in vier gelijke punten. Snijd de punten open en verdeel over 4 borden. Schep de groenten Rendang erop en een lepel munt-yoghurt. Garneer het geheel af met de lente-ui ringen en de pompoenpitten.
Verrassend lekkere vega recepten met onze rendang kruidenpasta:
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je Indonesische inspiratie!