Deze traybake met Sriracha-kip is de perfecte combinatie van gemak en smaak! Doe alles op een bakplaat, hup de oven in, en voor je het weet heb je een kiplekkere spicy maaltijd waar je van wil blijven eten. Kun je niet zo goed tegen pittig eten? Je kunt de hoeveelheid sriracha die in de marinade gaat natuurlijk naar smaak aanpassen! Go go en maak deze heerlijke traybake met kip en groenten.
Op zoek naar andere ovengerechten? Wat denk je van deze simpele ovenschotel met jackfruit of geroosterde spitskool met Thaise Gele Curry. Liever meer pit? Kies dan deze spicy roerbak van sperziebonen!
3 el olijfolie
Sap van 1 limoen
4 kippendijfilets
1 courgette, in gelijke stukken
2 paprika’s in gelijke stukken
2 rode uien, in parten
500 gr krieltjes, gehalveerd
2 eetlepels peterselie gehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een marinade door 3 eetlepels olie, sap van een limoen, srirachasaus en de sojasaus door elkaar te kloppen.
Smeer met 1 eetlepel van de marinade de kippendijfilets in en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de groenten en krieltjes. Druppel de rest van de marinade hierover (houd nog 1 eetlepel achter) zodat alles goed bedekt is en leg de kippendij er bovenop. Bestrooi met peper en zout.
Zet 15 minuten in het midden van de oven. Roer de honing door de overgebleven marinade en smeer hier na 15 minuten de kip mee in. Zet terug in de oven voor nog 15 minuten.
Bestrooi voor serveren met de gehakte peterselie en eventueel nog extra srirachasaus naar smaak. Geniet van je traybake met kip en groenten!
Je kunt variëren met de groenten. Gebruik bijvoorbeeld restjes groenten. Bijna alles kan in een traybake! Broccoli, wortel, zoete aardappel, bloemkool, bonen, maar net wat je in je koelkast hebt liggen.